Dan Hua Culture & Education Center  is een zaterdag school met ongeveer 550-620 leerlingen en uitgegroeid tot één van de grootste Chinese scholen in Nederland. De school is een fusie tussen Dan Hua studie fonds, Dan Hua middelbare school en Rotterdam Youth Chinese language school.

Het doel van Dan Hua Culture & Education Center is om met name Nederlandse kinderen van Chinese afkomst, naast de reguliere schooltijden, de standaard Chinese taal te leren (Mandarijn Chinees met vereenvoudigde karakters). Op de lange termijn helpt dit de kinderen een brug te leggen tussen Nederland en China m.b.t. handelsbetrekkingen en sociaal/culturele aspecten.

De school is ontstaan op oktober 1999. Onze school wordt steeds populairder en het aantal kinderen stijgt ieder jaar. Dit komt o.a. vanwege het feit dat het onderwijzend personeel en de directie goed geschoold zijn en veel ervaring hebben. Bijna alle docenten hebben in China op een beroemde universiteit gestudeerd. Vanaf september 2006 bestaat onze afdeling voor het basis onderwijs uit 27 klassen in total en onze afdeling voor het middelbaar onderwijs uit 4 klassen. Verder zijn er nog 1 klassen voor volwassenen.

Sinds Dan Hua is opgericht hebben zij ook lesmateriaal ontwikkeld geschikt voor de Nederlands talige kinderen en volwassenen. Al deze lesmaterialen zijn gesponsord door de Chinese gemeenschap. Deze materialen worden inmiddels ook door andere Chinese scholen in Nederland gebruikt.

Dan Hua heeft een vaste column in de Chinese krant in Nederland voor het Chinese taal onderwijs. Deze kolom is Chinees talig, is heel divers en wordt graag gelezen.

Twee bestuursleden van Dan Hua zitten ook in het bestuur van de Stichting Chinees Onderwijs in Nederland. Deze stichting is een belangen organisatie voor ongeveer 30 Chinese scholen in Nederland en heeft tevens contacten bij de Chinese ambassade in Nederland.

Naast de school organiseert Dan Hua ook diverse culturele activiteiten zoals: Chinees nieuwjaars feest en wedstrijden voor de leerlingen in de beheersing van de Chinese taal.

Voorzitter: Mw. P.Y.Li
Rector: Mw. P.Y.Li
Conrector: Mw. S.P.Zheng
Decaan: Mw. L.H.Yang
Financieel management: Dhr. Z.F.Kuang
Administratie: Mw. L.Zhang